Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Deilig med kropp

leave a comment »

Kroppen er deilig. Det varierer bare hva slags utforming den er deilig i. Tenk bare på den deilige, frie slaskete 70-tallskroppen med appelsinhud i fri flukt gjennom blomsterengen. Eller; det var ikke stort med appelsinhud ettersom de flotte frie 70-tallskroppene alle var rundt tjue – bortsett fra pervoene som kræsja festen med kroppsbehåringen sin.

I dag er det visstnok trendy med en fri og frisk kropp igjen. Det har stått i avisen (takk Gud for at vi har fri presse i Norge, faktisk enda friere enn kroppen) at gutta nå skal se ut som de har arbeidet hardt på gården. De skal ikke ha digre 80-tallsbolekropper proppa av steroider og blottet for underhudsfett eller ravemagre 90-tallskropper fulle av speed og annen moro.

Nei, i dag skal gutta ha armer som om de hadde hugget ved hele formiddagen og slått enga med den digre ljåen hele ettermiddagen, kun avbrutt av unga som kommer med et knytte mat som ho mor har tilberedt etter å ha båret så mange bøtter vann fra bekken at hun også har naturlig muskuløse armer. For ikke å snakke om den spretne baken hun har fått av å vaske og plukke bær og sanke bjørkenever. Og magen som er like flat etter seksten unger fordi hun aldri har tid til å spise.

Dagens deilige kropp skal strutte av sunnhet og fostrende arbeid og steinalderdiett (ispedd litt supermat fra Asia, for asiatene er visstnok de eneste som er enda sunnere enn nordmenn) og livet i skauen. Vi skal skinne som svette, nystrigla arbeidshester etter dagens dont, klare for nattens dont på et øyeblikk.

Min nærmeste slektning hengebuksvinet

Det er utfordrende å forme deiligkroppen så den ser ut som en mellomkrigsplakat for sunn, norsk ungdom smurt inn i tran – særlig når det skal oppnås uten nærkontakt med verken øks, vannbøtter, ljå, bærplukker eller robåt.

Jeg tror jeg står over og venter på neste trend. Stutt-tjukk-moten kommer sikkert snart tilbake.

Ise

 

 

 

 

 

Opprinnelig skrevet for EON 5, 2012

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: