Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

O’ sommerlykke

leave a comment »

Der ligger du, brun og deilig i skyggen av bjørka som rasler grønt i den milde vinden. Der ligger du og kroer deg med tegneseriebladet ditt, med et stort glass leskende drikke og en is på størrelse med en middels stor moské. Der ligger du, slapp som en tilårskommen merr og tenker at, bedre enn dette blir det bare ikke.

Nei, det gjør ikke det, for herfra går det bare nedover.

Kanskje er det kleggen som avlegger deg et lite besøk? Du har tross alt vært gjøk nok til å slå deg ned ved skogens mest mudrete tjern, der alskens faenskap yngler og har seg hele sommeren. Kanskje har kleggen følge av sin gode fetter myggen, eller kanskje firmenningen flåtten, som kjærtegner låret ditt på vei opp mot lysken, der han har tenkt å slå seg til ro for kvelden. Det er ikke umulig at det er tante tunflua og hennes tallrike barn som svermer i en lystig dans rundt hodet ditt, mens de vurderer hvilket øye de skal torpedere først.

Ruke

Du kaster tegneseriebladet ditt fra deg (og vær du sikker, det lander rett i en ruke som verken er etterlatt av hund eller rev, men derimot av en fullvoksen mann etter størrelsen å dømme) og rømmer ut i vannet. Der er du trygg for all verdens flygende forbannelser.
Men selv en blodsugende flygeøgle ville være å foretrekke fremfor mudderets sulteforede igler, som jubler av lykke når de får øye på din fete legg. Og deres vellystige heiarop påkaller en enda større og sultnere skapning – gjedda. Når en halvannen meters vanskapning sitter i rumpeballen, vet du at dukkerten er over.

Hylende av smerte og vantro kaster du deg opp på land, så både gjedde og igler flyr, og styrter ut av sommerdagen, ut av skogen, vekk fra det ormebolet som du i din naivitet mistok for sommeridyll. Der løper du, som en tilårskommen merr som har fått trusler om såpekokeriet.

Og isen? Den ligger dryppende igjen ved maurtua, som et rennende og klissete symbol på din sommerdag.

Beste hilsener skadefro dame som må jobbe når det endelig er pent vær.

Ise

 

 

 

 

Opprinnelig skrevet for EON sommeralbum 2012

Reklamer

Written by iselinsmuget

17/08/2012 kl. 13:21

Publisert i Hverdagslivet

Tagged with , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: