Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Kusken gir deg begge fingrene

with 2 comments

Da er vi endelig kommet oss til Dublin, min datter og jeg. Vi sov noen centimeter over madrassen begge to i natt, hvilket betyr at vi var slitnere da vi sto opp enn da vi la oss … Sånn arter ekte reisefeber seg.

Som alle gode nevrotikere hadde jeg lagt inn godt om tid – det er bedre for mitt harehjerte å sitte og vente på Gardermoen, enn å frykte at noe uventet kan skje, noe uventet som jeg ikke har tid til. Derfor hadde vi altså godt om tid. Godt om tid til å løpe rundt etter folk i gule vester på Skøyen stasjon, som stadig ombestemte seg for hvor buss for tog faktisk skulle gå fra. Godt om tid til å bytte fra buss for tog til faktisk tog på Lillestrøm stasjon. Godt om tid til å komme til Gardermoen, for så å se innsjekkingskøen snegle seg fra rulletrappen helt til den andre enden av det nokså store lokalet.

På dette tidspunktet begynte til og med datteren, som ikke er spesielt tidsnevrotisk anlagt, å bli lettere urolig. Kanskje var det nettopp derfor at det var hun som raskt oppfattet at det var åpnet to luker i vår ende av hallen. Jeg halset etter tenåringen, og dermed fikk vi sjekke inn relativt raskt likevel. (Det kan kanskje kalles sniking, men jeg kaller det åndsnærværelse.) Vi var glade for det da vi senere satt på flyet, ti minutter etter at det egentlig skulle ha gått, og kapteinen annonserte at han ville vente enda litt til, siden bare halvparten av passasjerene var på plass i flyet. Han ville iallfall vente til de som hadde sjekket inn bagasje var med …

Men vi var med! Hele veien til Dublin!

Det er ikke måte på hva irlenderne gjør for å ønske oss velkommen. For eksempel denne høykulturelle sightseeingbussen:

Vikingmoro

På veien til Nasjonalgalleriet passerte vi et par joviale hestedrosjekusker, som hilste på hverandre slik joviale menn gjerne gjør. Bortsett fra at joviale menn i dette hjørnet av verden altså bruker sine to sedvanlige «opp-i-ræva-fingre» der våre menn vanligvis henfaller til én finger. Se nøye på utvekslingen under:

Halla, balla!

Hallapåreisjæl!

 

Nasjonalgalleriet i Dublin er strålende. De har et fantastisk Vermeer-maleri, et enda mer fantastisk Caravaggio-bilde, Picasso, Goya, Brueghel den yngre (plenty av gladgroviser) … samt akkurat nå en vanvittig flott utstilling kalt «James Joyce’s ‘Dubliners’_ the City as Character» der de blant annet bruker Joyce-tekster i sammenheng med bildene. Her henger også museet mange Jack B. Yeats-malerier. Vi var også så heldige å få med oss et veldig interessant Yeats-foredrag.

Til min store sorg oppdaget jeg at det i slutten av juli åpner en Hogarth-utstilling her. Kanskje jeg kan reise tilbake …?

Grafton Street

Etter noen timer med ærefrykt og vantro, slik man alltid blir i møte med de store mesterne, trakk vi det hele ned på hverdagsnivå – shopping. I Grafton Street, der alle andre åpenbart også shopper.

Mange timer senere, men kraftig shoppingvegring (vi var vel for slitne, og kanskje for fulle av kunst) tok vi med oss den ene buksa og den ene skjorte vi hadde greid å kjøpe før vegringen meldte seg, og gikk for å spise. Jeg rakk å si at det var deilig at vi fant et sted uten masse turister før målføret til bordet bak oss (en ti-tyve pensjonister) røpet at stedet myldret av nordmenn.

Vi fikk vår fish & chips, og er segneferdige. Og fulle av feit fisk, feite poteter og fet kunst.

Og forresten – husket jeg å nevne at resepsjonisten, en dame, har en flekk med skjegg? Iallfall seks-syv stive svarte hår på et par centimeter. Alle samlet i en fin flekk rett under høyre munnvik. Mmmmm.

Ise

Reklamer

Written by iselinsmuget

25/06/2012 kl. 23:30

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vil anbefale deg/dere å ta en tur på «literary pub crawl» (tror jeg det het). Kjempe flott greie med tour rundt på Dublins pubber og historien til personene som vanket der(forfattere).

    E.raser

    26/06/2012 at 11:11


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: