Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Den innfule tegneserieskaperen

leave a comment »

I disse kannibaltider (ref. denne nyhetssaken) kan det være verdt å minne om at de fleste undersøkelser viser at tegneserieskapere som oftest går etter sine likemenn når de skal lage kvalm, og kanskje er de altså latente kannibaler alle som en.

De fleste har et stereotypt bilde av tegneserieskaperen som en nevrotisk, sykelig sky og servil person som stammer. I det hele tatt bruker man mange ord med S når man snakker om tegneserieskaperen, noe som ubevisst leder tankene over på bildet av en buktende og hvislende snok.

Som i enhver myte, finnes det snev av sannhet. Tegneserieskaperen sitter ofte for seg selv og er sjenert, men han (eller i sjeldnere tilfeller hun) er mye mer aggressiv enn de fleste vet. Eller, passiv-aggressiv er kanskje riktigere ord i denne sammenhengen. Han gir inntrykk av å være en jovial og grei kar – driver jo med humor, må vite – men under dette sjelfulle ytre syder det av innestengt sinne. Og slikt raseri må som kjent ut.

Tegneserieskaperen hugger når man minst venter det. For eksempel når han støter på en rivaliserende tegner. Da våkner konkurranseinstinktet, og i stedet for å være en raus og inkluderende kollega, viser han sitt sanne ansikt …

Her ser du hvordan det gikk da tegneren Lars Lauvik («EON») måtte takle å få besøk av en rival – nemlig Torbjørn Lien («Kollektivet»):

Ise

(Opprinnelig skrevet for EON 10, 2001)

Reklamer

Written by iselinsmuget

13/01/2012 kl. 13:59

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: