Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Lys og marvpostei

leave a comment »

Kalendersmuget, 2011, luke 4:

Lefsebaker i farta

Julemarkedet på Folkemuseet er en årlig foreteelse for oss – som regel blir det mer enn én tur. Vi kikker innom alle bodene med frik-er-livet-skjerf og nisser og honning og lefser og luer og pølser og diverse gjenstander laget av drivved og stein. Jeg kommer aldri hjem med noen av hippiekreasjonene, men det hender jeg får med meg et par votter og kaker. I dag ble det marvposteier (en av mine yndlingsjulekaker, som min mor alltid prøvde å lure seg unna å bake fordi det tok så lang tid). Deilig marvposteier som smaker som små fyrstekaker, og de ble selvsagt fortært på få minutter. Enda vi allerede hadde spist lefse fra lefsebakeriet, dryppende av smør.

 

Hordene kommer

Hellige tre konger-lys fra støperiet står på listen hvert år, og røkelse og brente mandler på apoteket. Denne gangen får lysene vente til neste helg, for det blir en tur til. Hellig tre konger-lysene skal egentlig brennes trettende dag jul for å hylle De tre vise menn, men vi greier aldri å vente. Det er så vidt vi greier å la være å brenne ned alle adventslysene på en gang …

Til alle som har lyst til å ta med seg hele storfamilien på julemarked neste helg – det er veldig, veldig lurt å være der når det åpner! Det blir svært folksomt ganske tidlig.

Ise

Reklamer

Written by iselinsmuget

04/12/2011 kl. 21:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: