Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Friluftslivets gleder

leave a comment »

I dag var det ivrige telttilhengere og gamle speidere som tok over praten rundt lunsjbordet. Jeg nekter å delta i prat om friluftslivets gleder, iallfall hvis praten inneholder orden «telt». Et av de styggeste ordene i det norske språk, spør du meg. Det eneste jeg nedlot meg til å dele, var dette:

Dere kan lese lederen til neste Rocky, det nummeret som kommer på mandag. Det er er based on a true story, og det stakkars barnet på bildet, er min datter – som nå er stor og ikke ferierer sammen med sin mor lenger.

Her er lederen. For å få historien helt sann, kan du bare erstatte Nordmannen med Nordkvinnen, og huske at jeg la ut på tur med min stakkars datter alene fordi noen hadde innbilt meg at det er slikt gode foreldre gjør. Min datter tillatter seg å være uenig.

Ferie i Norge

Den eneste overlevende.

Er du god nordmann, forventes det at du elsker fjell og vidde og fisking og telting og generelt friluftsliv. Ski alene er ikke poenget – du skal i det hele tatt takle villmarken som det er en medfødt greie.

Det er det ikke. Det er lenge siden nordmannen beveget seg fra å være Den edle ville eller Fiskarbonden. Nordmannen i dag er ganske hjelpeløs i naturen, men jaggu skal han ikke ut dit likevel.

Nordmannen sleper med seg hele familien på telttur, enten familien vil eller ei. Han selger det inn som en utmerket sjanse til å bli kjent på ny, med tid til den «gode samtalen» uten TV eller annen støy.  Og så tauer han kona og de syv ungene ut i skauen for å telte ved det idylliske tjernet han så på bildet på turistforeningen.no

Det Nordmannen glemmer, er at sommeren regner bort i Norge. Han glemmer at myggen yngler i tjernene, og at hunnene nå er på sitt mest blodtørstige – rundt det idylliske tjernet. Han glemmer at det utgamle teltet er altfor trangt til alle, og dessuten er så morkent at det ikke har vært vanntett på noen tiår. Han glemmer dessuten at han slett ikke kan sette opp telt, og at teltduken derfor henger slapt i huet på hele familien når de skal legge seg, dyvåte og sure.

Nordmannen glemmer også at morgenen etter steker sola på nytt. Sola steker på det slappe teltet klokka fem om morgenen, og reven har spist all maten som «noen» satte igjen rett utenfor teltet. Nordmannen har heller ikke tenkt på at det er viktig at damene i familien sjekker ordentlig tissestedet sitt, sånn at de ikke setter seg rett i en tue med tissemaur. Dermed blir det faktisk ganske mye støy, og tid for «Den skikkelig ræva samtalen».

Var alle enige om det hadde vært en fin tur? Neppe.

Ønsker med dette alle en god sommer i fine, urbane strøk i dalstrøka innafor.

Ise

P.S. Se nøye på bildet. Det slappe lommetørklet hadde vi altså sovet i. Dette er neste morgen. Etter at bonden som eide åkeren vi teltet i, vekket oss med traktoren.

 

 

Reklamer

Written by iselinsmuget

15/07/2011 kl. 12:25

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: