Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Puppe-bærting

with one comment

Vesten er veldig glad i pupp, og vokser man opp som jente i Vesten, slipper man ikke unna puppefiksering, puppehumor, puppehets, puppemobbing, puppeelsking og … puppebærting.

Nå skal jeg bedrive litt folkeopplysning for landets tolvårige gutter – hvis du ser en finfin pupp, og ikke greier å la være å ta på den (prøv å la være om du kan), så finnes det flere måter å gjøre det på. Du kan for eksempel bruke den velkjente metoden «Å, så fint stoff du har i genseren din – får jeg kjenne?» Det er en overhengende sjanse for at du får fik, men antakelig blir det ikke en skikkelig vond fik. Hvis du derimot velger å grafse tak i puppen og si «Bært! Bært!», er sjansen betraktelig større for knust nese. Bærting bør kun brukes om det virkelig ikke finnes noen annen måte å komme borti puppen på.

I ungdommen hadde jeg en god venn (jeg har ham fremdeles, men vi er ikke ungdommer lenger), som hadde en forkjærlighet for å besøke frisøren og … tannlegen. Etter en stund røpet han at det var fordi at både frisøren og tannlegen hans var utstyrt med solide hattehyller, som han kunne hvile sitt trette hode på.

Lenge trodde jeg at det var han som var litt i overkant puppefiksert (jeg mener, tannlegen?!), men etter hvert begynte det å demre for meg at han ikke var alene om å betale frisører i dyre dommer for et mikroskopisk håp om at hun skulle komme borti ham med puppen. Kanskje det er derfor så mange menn ser utrolig dølle ut på håret? Frisøren vet at det som egentlig forventes av henne ikke er klipp, men pupp. Hvis denne hypotesen holder stikk, indikerer dette at svenske menn er enda mer puppefikserte enn nordmenn.

Min medfølelse går herved ut til jenter på tolv og frisører (og en og annen tannlege). Hold ut!

Eller gi dem en fik.

Ise

(skrevet for EON 3, 2011)

Reklamer

Written by iselinsmuget

07/04/2011 kl. 13:13

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Trening DN Aktiv: Styrketrening viktig for 50+ MyRevolution: Hva må du gjøre når du ikke går ned i vekt på lite mat og mye trening – om hensiktsmessig kosthold ved trening Sunnhetsbloggen: Første norske bok om idrettsernæring Espen Rostrup: Studie: Intervalltrening reduserer hjerterisiko hos ungdom Humor og annen moro Hannebloggen: Leketøy Iselinsmuget: Puppe-bærting […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: