Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Homo forbryterfyrste fra East End

with one comment

The Long Firm

I går så jeg BBC-miniserien «The Long Firm», hvilket alle med en forkjærlighet for britiske serier og gangstere også burde gjøre.

Handlingen i «The Long Firm» er lagt til London, fra begynnelsen av 60-tallet til et stykke ut på 70-tallet. Serien er i fire deler, som drives av fire forskjellige fortellerstemmer, som har én ting felles: De får livet endret av Harry Stark.

Harry Stark er jødisk, arbeiderklasse, voldelig og psyko gangsterfyrste … og åpent homofil. Med andre ord en ganske uvanlig gangsterhelt. Så er det heller ikke det at han er gangster som er viktigst, selv om det driver handlingen fremover. Det er mannen Stark som er fascinerende og interessant.

Mark Strong

Stark er en svært intelligent, uhyre karismatisk og farlig forbryter, med en forkjærlighet for vakre unge menn og Judy Garland. Han har slått seg opp fra små kår, og drømmer om å sette sitt merke på verden – men ikke nødvendigvis som forbryter. Han strekker seg etter stjernene, både i overført og bokstavelig betydning.

Den beste delen av serien er nok del fire, der Stark disser sin nye kriminologvenn for et stykke platt skriving. Vi er her på syttitallet, og Stark har studert via folkeuniversitetet:

Serien er velskrevet og spennende, og Mark Strong gjør en fantastisk rolle som den småpsykotiske homogangsteren Stark. Han har et blikk som brenner hull i the silver screen (eller plasmaen), og så er han rett og slett helt latterlig kjekk …

Hvis du ikke vil kjøpe serien, kan den sees gratis på Voddler.

Ise

Reklamer

Written by iselinsmuget

22/01/2011 kl. 22:57

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] at jeg hadde skrevet om The Long Firm, var det en engelsk kamerat som tipset meg på The Red Riding-trilogien – tre rå, nådeløse, […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: