Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Danske drap

leave a comment »

En liten og svært rask krim-anbefaling om du trenger noe å kose deg med på senga eller sofaen i helgen:

Jeg har nettopp lest ferdig «Journal 64» av Jussi Adler-Olsen, og jeg er fremdeles begeistret for hans Avdeling Q med Carl Mørck i spissen.

Adler-Olsen debuterte i 1997 med romanen «Alfabethuset» som Damm har utgitt på norsk. Det er en spennende krigskrim jeg definitivt kan anbefale, og deretter bør krimelskere kaste seg over Avdeling Q-bøkene (de to første ute på norsk på Aschehoug).

Dersom du ikke leser dansk, får du tak i «Kvinnen i buret» og «Fasandreperne» på norsk. Og etter at du har lest dem og ikke greier å vente lenger, får du begynne å lese dansk, for da kan du også lese «Flaskepost fra P» og den nye «Journal 64». Han har skrevet flere andre bøker, som jeg ennå ikke har lest. Han har dessuten også skrevet et leksikon over danske tegneserier – Dansk tegneserie lexikon – hvilket ikke gjør meg mindre begeistret …

Avdeling Q er en avdeling for gamle saker som ikke er løst – ikke ulikt en del TV-serier for tiden. Forskjellen fra TV-seriene er at Adler-Olsen jevnt over kommer opp med interessante gamle forbrytelser. (Filmrettighetene er solgt til Zentropa, selskapet til Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensen, så vi får krysse fingrene!)

Adler-Olsens plot kan være noe ujevne, men han er morsom og skriver godt (tidligere redaktør og forlagsdirektør), og det er et godt, jevnt driv i oppklaringen av forbrytelsene såvel som i hovedpersonenes privatliv.

Ise

Reklamer

Written by iselinsmuget

07/01/2011 kl. 16:53

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: