Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Julesyssel for barna

leave a comment »

Kalendersmuget, luke 19:

Følgende tips til hvordan du kan sysselsette barna i jula, er hentet fra tidsskriftet URDs juleutgave, 1902. Da var det problemet løst!

 Et Menageri af Paranødder

Det Menageri som her skal beskrives, kan Børnene og Ungdommen i et Hjem paa en let Maade selv forfærdige – en morsom Beskjæftigelse om Kvældene i Juleferien!

Paranødderne er, baade hvad Form og Størrelse angaar, meget forskjellige, og Kjernen er saa blød at man med Lethed kan kan stikke gjennem den med en Knappenaal.

Materiale: En Pose Nødder, nogle Fyrstikker, lidt stiv Karton samt Naal og Traad. Vi begynder først med et Par Smaakryb, – en Bremse og en Edderkop. Det er naturligvis et Par sjeldne Arter, eftersom de findes i et Menageri. Find da først en Nød saa lig den paa Fig. 1 som muligt – den skal danne Forkroppen, og saa en lignende Nød (2) som Bagkrop. Til Benene tages seks Fyrstikker som bøies paa Midten. De maa bøies forsigtig, saa de ikke gaar af.  Til Indsnøringen mellem For- og Bagkrop tages atter en Fyrstikke og til Braadden en Knappenaal. Efterat de seks Ben er stukket ind i Kroppen, er bare Vingerne igjen. Skulde man foretrække at lade Dyret være som det er, altsaa uden Vinger, kan det jo gaa for en Myre; vil man derimot have Vingerne med, gaar man frem paa følgende Maade: Til Vingerne tegnes først Omkredsen (6), Papiret lægges derpaa dobbelt efter den punkterede Linje, og Vingerne klippes ud af det dobbelte Papir. De hænger nu sammen, og naar man klistrer dem fast over Ryggen, ser Bremsen ud saaledes som Figuren angiver. Endnu penere vil den blive, om man med Blæk tegner et Par Tværstræger over Bagkroppen samt nogle andre smaa Punkter her og der.

Edderkoppen er næsten endnu lettere enn Bremsen. Tvende Nødder af den Form som Figuren viser limes sammen, og efterat de otte Ben er bleven behændig anbragt, er det lille Kræ – saa mange Smaapigers Skræk – færdigt.

Reklamer

Written by iselinsmuget

19/12/2010 kl. 23:11

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: