Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Hvite alligatorer og Big Daddy’s Love Acts

with one comment

En laaaang dag. Vi var oppe seks, litt forstyrra av reising og litt forstyrra av at de faktisk gikk over til sommertid her i går. Eller vintertid. Det ble iallfall rot i systemet, og vi var oppe seks.

Vi hadde reservert bord på Brennan’s klokken ni, og uansett hvor forfengelige vi måtte være, bruker vi ikke tre timer på badet. Vi soste rundt og ventet og så på rabiate republikanere på CNN, og så kunne vi endelig gå ut i New Orleans-morgenen.

Vi er så heldige at vi bor midt i French Quarter, og her ser det slik ut:

Brennan’s er et fantastisk sted, rikt på historie og vanvittig god mat. Tre retters frokost er nok til å ta kverken på resten av dagen, vi så ut som et par vietnamesiske hengebuksvin på vei ut, men Linneas crepes med flamberte jordbær (som hadde vært marinert i champagne over natta) var verdt det!

Hengebuksvina skulle ha vært i dyreparken klokka ti, men tre retters frokost tar mer enn en time. Elleve–halv tolv var vi på vei i den gamle St. Charles-trikken, og for meg som elsker A Streetcar Named Desire, var dette litt magisk. Til dem som hverken har sett eller lest stykket – les! Eller se filmen med Brando og Vivien Leigh. (Jeg kom dessuten også på den oppsetningen på Nathional med Kjersti Holmen og Mads Ousland. Kjersti Holmen hadde på det tidspunktet nettopp hatt TV-show med Hege Skøyen på TV, og hver gang hun kom på scenen som den tragiske, fallerte skjønnheten Blanche, begynte folk å fnise. Hele stykket ble for min del ødelagt over at folk satt og moret seg over Blanches og sørstatenes fall. Mest trist fordi Kjersti Holmen er så dritgod, men likevel ble det revy.)

Trikken stopper ved inngangen til Audabon Park, og selv om det går shuttlebuss derfra til dyreparken, valgte vi å gå gjennom parken. En nydelig park med golfbane – vi prøvde å haike med eldre herrer i små golfbiler, men de var ikke interessert.

Dyreparken var stor og flott – men området er ikke så stort, og dyrene har relativt små områder å bevege seg på. Men de er pene og ser glade og rene ut, om man får skue dem på pelsen. Jeg har gjentatte ganger lovet meg selv at jeg ikke skal ta bilder i dyrepark, siden det er så gørr kjedelig å se på alle dyrebildene etterpå (særlig synes resten av familien at det er ganske langdrygt), men jeg glemmer det hver gang …

Til tross for flotte fugler, elefanter, neshorn, slanger og hvite tigre, var det nok de hvite alligatorene som gjorde mest inntrykk. De ser i sannhet skikkelig innfule ut. Jeg antar at det er slik de mytiske hvite alligatorene i New Yorks kloakksystem må se ut (slapp av, det er bare et vandresagn).

Hvit utenpå, svart i sjela.

Men den hvite tigeren var sjeldent vakker.

Etter mange timer i dyrepark, feis vi av gårde til kjøpesenteret Lakeside Mall. Jeg ble tiltakende mer sur for hver butikk, og endte som vanlig opp med tre par sokker og to truser – etter to timers shopping.

Vi var på dette tidspunktet ganske utslitte, men trengte mat – vi hadde ikke spist etter den voldsomme frokosten, og klokka var syv før vi var i byen igjen. Vi fråtset i cajunmat på Oceana – et trivelig, ganske casual sted med hyggelig betjening og amerikansk fotball på storskjerm – og etter en øl, var jeg ganske ferdig.

Veien tilbake langs Bourbon Street var som forventet – et kaos av konserter som slåss med hverandre i alle lokalene, som ligger vegg i vegg, og riktig animerte mennesker som raver rundt og krabber rundt hjørnene. Det er nesten som å være hjemme  i Oslo en lørdag kveld! Bortsett fra musikken.

Tenkte jeg skulle dele dette fine etablissementet med dere, i tilfelle dere ikke har vært her:

Big Daddy's World Famous Love Acts Men & Women

Verdensberømte love acts faktisk.

I morgen skal vi på sump- og plantasjetur. De henter oss halv åtte om morgenen på hotellet, så da blir det ingen lang frokost. Og jeg bør få se en alligator!

På tide å podle seg i modlahopi.

Ise

Reklamer

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kjære Iselin og Linnea! Så flott skrevet og så nydelige bilder – det er helt topp å kunne følge dere på denne måten!

    Håper dette blir stooore dager for mor og datter!

    Morfar

    Knut Harald Evensen

    08/11/2010 at 11:00


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: