Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Vampyrene kommer

leave a comment »

Tid for litt egenskryt igjen. Det er long overdue. I dag er EON 9 i butikkene, og jeg er sjeldent stolt over det nummeret. Ikke bare har Lars lirt av seg en masse deilige tegneserier som vanlig, men vi har også fått kloa i den splitter nye Blacksad-serien. De har så vidt greid å få den på gata i Frankrike, så jeg er dritstolt over å ha fått den ut så fort! Krim Noir-serien Blacksad av Canales og Guarnido er kanskje den best tegnede tegneserien 20-tallet har å by på, og dette har jeg gledet meg til!

Det er også to nye norske talenter i bladet, og det gjør meg stoltere enn noe – det er stas å få med nye folk fra eget land. Tegneserie-Norge har i noen år vært ganske stille, og det har hendt at vi redaktørene har fortvilt og tenkt:

Å, ingen tegner lenger! Før satt nerdene i sin ensomhet og tegnet serier mens de andre spilte fotball og sjekket damer. Nå sitter de bare og spiller dataspill mens de andre spiller fotball og sjekker damer.

Riktig så ille var det altså ikke. Tegnerne har våknet igjen, og i motsetning til tidligere tider, begynner det å bli en del damer! (De blir sikkert også distrahert av å skulle sjekke menn, men de har som kjent simultankapasitet.)

Reveland

Alle burde glede seg til å lese Jorunn Hanto-Haugses «Reveland», som er kvikk og morsom og til alt overmål på nynorsk! Det er ikke mange gode tegneserier på nynorsk! Gled deg også til Alexander Løken Andersens «Gjøn» — en ny og skikkelig morsom ruteserie!

Gjøn av Alexander Løken Andersen

Det har vært deilig å få velte seg i vampyrmateriale denne gangen. Bølgen er vel (forhåpentlig) snart over, men vi har iallfall nådd å få med vårt bidrag …:

VAMPYRENE KOMMER:

Hvert sjette år blir den vestlige verden rammet av en invasjon av anemiske figurer i flagrende gevanter, innhule ansikter og en lei solallergi.

Nei, jeg sikter ikke til engelskmennene. Det er vampyrene.

Det er ikke virkelige vampyrer det er snakk om (hadde det enda vært så vel), men film- og TV-vampyrene, samt deres gotiske tilhengere. Hvert sjette år tyter de ut av alle media(k)analer og vekker de mørkeste lystene hos et nytt kull tenåringspiker.

Og for hver ny runde med vampyrer, blir de litt mer menneskelige og litt kjedeligere. I gamle dager var vampyrene skrekkinngytende, nådeløse drapsmaskiner, i dag er de mest kjekke og omsorgsfulle. De drikker til og med jålete lettblod fra flaske.

Nei du, takke meg til gamle Nosferatu eller gamle Dracula. Eller enda bedre, takke meg til de riktig gammeldagse vampyrene, som var oppblåste og blåfiolette, slik lik faktisk skal se ut etter noen uker i jorda.

Kall meg gjerne reaksjonær, men jeg velger et godt, gammeldags lik fremfor en kappesvøpt metrovampyr i skinnbukse any time.

Tetra, derimot, har en forkjærlighet for lang femikappe, den emogjøken …

Den Stolte Redaktøren

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: