Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Med skritt i siktet!

leave a comment »

Det var meningen at dette lille innlegget skulle ta for seg likhetene mellom en flått og en mann. Det var forlokkende å trekke linjer mellom den lille parasitten som sikter seg inn etter skrittet (eller lysken, som det så vakkert heter) og suger seg fast til den har tappet deg for livsblodet, og den store parasitten som sikter seg inn etter skrittet og suger seg fast til han har tappet deg for livsblodet.

Dette ville være en enkel sak å skrive, ettersom mannen og flåtten har så mange fellestrekk – blant annet dette med åtte hender på stadig vandring – riktignok kalt bein i flåttens tilfelle, og i overført betydning i mannens tilfelle, men likevel. Deretter er det dette med alle sykdommene de kan føre med seg, både mann og flått. Blir du ikke rammet av kronisk utmattelsessyndrom av flåtten, blir du det iallfall av mannen. Flåtten eser ut ettersom den suger i seg flytende næring, helt til den er så oppsvulmet at den ikke kan gå for egen maskin – akkurat som mannen.

Flåtten har mange navn som minner om oppnavnene vi jevnlig gir menn: skaubjønn, blodmidd, orelus, lyngbobb, hantikk, sugar, bitar, påte, stygging, stakkar, festing, krekse, skogtroll, for å nevne noen. Når de først har bitt seg fast, må både mann og flått «skrues» for å få dem til å slippe taket.

Likhetene var så mange at jeg antok at dette skulle bli grei skuring, og kanskje skulle mitt lille innlegg bære den artige tittelen «Den gamle mannen og flåtten». Da var det jeg oppdaget den store forskjellen, den som rev hele sammenligningsreisverket.

Flåtten sikter seg nemlig ikke bare inn etter skrittet. Den trives også i armhulen. Og jeg har til dags dato ikke møtt en mann som trives i armhulen.

Ise

(opprinnelig skrevet for EON 7, 2010)

Reklamer

Written by iselinsmuget

01/09/2010 kl. 16:30

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: