Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Øl inn, vett ut

leave a comment »

Alle har en dårlig venn som insisterer på å gå berserk på hver fest. Noen har flere. Noen har bare venner som lager baluba utpå kvelden. Hva er det med disse menneskene?

Hva er det som skjedde med han som tidlig på kvelden satt og diskuterte Godard med damene på kjøkkenet, men som rundt klokka ett endte med å skulle drepe kameraten sin, som angivelig skulle ha drukket opp ølen hans? (Som han for øvrig selv hadde gjemt i cisternen på do for at ingen av kameratene skulle drikke den opp, for så å glemme at han hadde gjemt den der.)

Og hva er det som stikker han som kommer i dress med vin til vertskapet, men ender med å skrike «Du veit ingenting om meg du!» med harmdirrende pekefinger, lenge før midnatt?

Hogarths «Gin Lane», gatefyll i London, 1750.

For ikke å snakke om han som alle kjenner – han som er blid og glad og danser og ler frem til 23.30, men som deretter beskylder hele selskapet for å hate ham og være ute etter ham, griner i fanget på et par-tre damer og til alt overmål får veldedighetssex ut av hele farsen?

Og glem ikke han som har vært så grei å ta med seg en masse musikk til festen, for så å klamre seg til stereoanlegget resten av kvelden og prøver å knivstikke alle som prøver å ymte frampå om at det er nok  sekstitallsheroinmusikk nå. (Det er forresten jeg som gjør det der. Jeg bare skriver «han» så ingen skal ferske det.)

Hva er det som skjer i hjernen på den godlynte siviløkonomen som på død og liv skal skvette i hjørnene når han har drukket brunt brennevin, som en annen løsbikkje?

Og avslutningsvis – hva skal man gjøre med han som er tidligere Norges-mester i en eller annen kampsport, og som rundt 01.15 synes det er lurt å vise de andre gammalpønkpuddingene noen gode triks?

Beste hilsener,
Ise, med et helt kobbel av rabiate venner

Enhver referanse til virkelige personer, døde eller levende, er absolutt ikke tilfeldig, og hvis du kjenner deg igjen, så er det nok deg vi sikter til, ja.

(Skrevet for Rocky 1, 2010)

Reklamer

Written by iselinsmuget

20/08/2010 kl. 21:13

Publisert i Blad-skriverier

Tagged with , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: