Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

«Et digert GRMPF» – eller «Hvorfor impulsive mennesker er så irriterende.» (Skrevet for Rocky 3, 2010)

leave a comment »

En gang i tiden ble det oppfordret til å tenke seg om. Det var vanlig å undersøke litt før man kastet seg ut i nye eventyr. Colombus feis ikke bare ut med Santa Maria uten kart og kompass (selv om han åpenbart hadde fått både kart og utstyr ganske billig). Han tenkte og grov og smisket med dronningen og rådførte seg med andre (som heller ikke hadde vært i nærheten av India), og tok til slutt en beslutning på grunnlag av en mengde data. (Det meste var tøys, men feilaktig data er like fullt mer enn ingen data.)

Nå skal man bare hive en T-skjorte og tannbørsten (maks) i sekken og stikke på interrail eller øyhopping eller hva faen, uten å mukke. «Neida, drit i Imodium, det går sikker fint.» Og det viktigste er man skal svare et rungende JA! nesten før kompisen har spurt om du er hypp på å dra. Det er tegn på tvil og mangel på spontanitet å sjekke om du har ferie eller penger før du hyler JAAA! og legger til med hvinende
entusiasme: «Det blir dritfett!»

Særlig.
Ikke har du penger, ikke liker du han kompisen noe særlig (og iallfall ikke den lett retarderte dustekompisen hans igjen), og ikke har du lyst til å haike til Belgia for å se en hel festival smekket med gæmlisband som ikke var kule first time around. Det spiller likevel ingen rolle, for poenget er at du må kunne si ja på sparket og vise at du er spontan.

Så spontan skal man være at man kjøper den grå pølsa i boden på togstasjonen og holder på å dø av salmonella i de neste tre ukene – salmonella er selveste kronen på impulsivitetsverket.  For ikke å snakke om å løpe foran oksene i Pamplona – lite vekker det spontane som et horn i ræva. Dersom man vil være den tøffeste impulshandleren av dem alle, er det bare å tasse hjem i følge med noen italienske speedfreeks til det okkuperte huset de bor i, tett fulgt av en rekke menn i uniform. Eller du kan bare legge deg til å sove i de fleste europeiske parker. Og når en fyr kommer bort til deg og sier at han gjerne vil være din Toilet Man, er det bare å svare ja  – den som intet våger, intet vinner.

Hva er vitsen med å være impulsiv hvis du bare sier ja til en masse ting som ingen i verden egentlig har lyst til å gjøre? «Du er så lite spontan – tenk på alt du går glipp av!» Hva da? Treffe en masse nye folk? Hva er vitsen med det når man egentlig ikke liker nye folk? Opplevelsene? Salmonella, Toilet Men og horn i ræva?

Det er som om spontanitet er blitt synonymt med å være vital, erotisk, tøff, morsom, kvikk, intelligent og søkende. I gamle dager var det bare synonymt med å være teit.

God sommer.

Reklamer

Written by iselinsmuget

17/08/2010 kl. 08:29

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: