Iselinsmuget

Iselin Røsjø Evensens generelle kroting.

Antikviteter, Withnail and I, Nick Cave og Harmageddon

leave a comment »

Ikke store rapporten i dag. Vi spiste sen frokost på deilige Wolfeboro Inn – flust av pannekaker, egg, bacon, poteter … Og på nabobordet hadde vi en mann som lignet så til de grader på Withnails onkel (ref. Withnail and I, en film alle må ha sett) eller Harry Potters onkel for dem som kjenner Richard Griffiths bedre derfra. Er han ikke lik? Vi holdt nesten på å spørre, men feiget ut igjen – som vanlig – og endte med å smugfotografere igjen – som vanlig.

(c) Iselin Røsjø Evensen

Hvis onkel er dette?

 

(c) Linnea Røsjø Johanssen

Været var så som så da vi la ut på veien mot New Haven. Vi hadde bestemt oss for å raide noen antikvitetsbutikker på veien, hvilket vi også gjorde. Så nå har vi presanger til noen som har hatt bursdag og noen som skal ha bursdag og oss selv – god fangst! New Hampshire er et mekka for antikvitetshungrige besøkende, og det er alltid morsom å se hva som er samlerverdig i andre land. Det er bl.a. uendelige mengder baseballkort og filmstjernefotografier med autografer her, pluss en hel del krigsmemorabilia – bombe. Stor interesse for tyske krigseffekter, men det er det vel hjemme også. Malapropos (eller litt apropos); de henger det amerikanske flagget overalt. Plutselig dukker de opp i trærne midt i ingensteds. Hvis noen hjemme hadde hengt opp det norske flagget i grantrærne ved den smale jordveien, kan du være rimelig sikker på at det er en koselig liten nazileir oppi skauen. Er det i det hele tatt lov å drive å henge opp flagget vårt når og hvor vi vil? «Jada, det er greit at du har flagget oppe for nazikonferansen din, bare du husker å ta det ned før 21.00.»


Det vi så av New Hampshire utenfor antikvitetslåvene, var aldeles nydelig. Til og med trailerparkene er fine! Lite lugubre greier her.

(c) Linnea Røsjø Johanssen

New Hampshire trailerpark

(c) Linnea Røsjø Johanssen

Vannliljeparadis

Altfor sent dro vi videre til Newhampshire Mall i Manchester for å gjøre fra oss litt last minute shopping, og så av gårde mot New Haven. Linnea fikk styre musikken mesteparten av tiden, og det går hovedsakelig i The Hives og Vampire Weekend iblandet litt gamliser som Velvet Underground og Ramones. Linnea er uhyre begeistret over å høre de rene og pene østkystgutta i Vampire Weekend synge om Cape Cod, Hyannisport og andre steder vi nettopp har besøkt.

Tordenværet brakte løs rett etter Manchester, og fulgte oss hele veien til New Haven. Makan til vær! Det høljregnet, og folk kjører som svin selv om det ikke er mulig å se veien. Skummelt. Og det særeste var kanskje da det var på tide med mine CD-er igjen, og Nick Caves Tupelo kom på. For dere som ikke dyrket Caves tidlige, dystre moro, slik går teksten:

Looka yonder! Looka yonder!
Looka yonder! A big black cloud come!
A big black cloud come!
O comes to Tupelo. Comes to Tupelo

Yonder on the horizon
Yonder on the horizon
Stopped at the mighty river
Stopped at the mighty river and
Sucked the damn thing dry
Tupelo-o-o, O Tupelo

In a valley hides a town called Tupelo

Distant thunder rumble. Distant thunder rumble
Rumble hungry like the Beast
The Beast it cometh, cometh down
The Beast it cometh, cometh down

Og akkurat her i sangen skar et strålene lyn over himmelen. Harmageddon for Iselin og Linnea. (I Tupelo går det fint når kongen blir født – Elvis – men det var ingen redning for oss.)

Nå er vi iallfall fremme i New Haven. Kanskje vi rekker en tur til Hartford i morgen, kanskje ikke – vi må sørge for at vi har alt i havn før Linnea skal avleveres på Yale på søndag.

Vi ser TV på La Quinta Inn, som nok ikke er byens beste hotell, og ei heller i byens beste område, men det er rent og det får holde!

Natti.
Ise

Reklamer

Written by iselinsmuget

17/07/2010 kl. 04:25

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: